eksterioer 2013 1

Forside > Om museet > Presse > PR Muser, matroner og mænd

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

PR Muser, matroner og mænd

Pressemeddelelse november 2017

Muser, matroner og mænd
Humor og erotik hos Storm P.

27. januar – 23. september 2018

Den kommende særudstilling på Storm P. Museet er helliget mesteren selv. Muser, matroner og mænd – Humor og erotik hos Storm P. er et overflødighedshorn af værker fra Storm P.s meget store produktion af tegninger og malerier, som tematiserer forholdet kønnene imellem. Perspektivet i udstillingen er først og fremmest humoristisk, men kontrasteres også af udvalgte eksempler på den mere alvorlige side af humoristens kunst.

Storm P.s kunst og humor udspringer ganske naturligt af et mandligt blik. De tusindvis af bladtegninger afspejler samtidigt tidens konventioner og kønsrollemønstre. I værkerne findes bl.a. kommentarer til kvinden som erotisk objekt, og ikke mindst det svære – ja, næsten umulige – i at dele tilværelsen med en repræsentant for det modsatte køn.

Udstillingen rummer desuden en biografisk del – om Storm P. og kvinderne i hans liv; ungdomsforelskelserne, kærlighedsaffærerne og ægteskaberne.

Udstillingen og det evigt aktuelle tema vil forhåbentligt invitere til både latter og debat! Som en del af udstillingens formidling har museet inviteret en række markante satirikere til at gå i dialog med Storm P. og emnet 'humor, køn og erotik'. Det sker i korte videoindspark i selve udstillingen og i en række foredrag og debatarrangementer.


Udstillingsperiode for Muser, matroner og mænd: 27. januar – 23. september 2018
Yderligere oplysninger kan fås hos museumsinspektør Nikolaj Brandt på telefon 22 52 46 46 eller mail nbr@frederiksbergmuseerne.dk

Pressematerialer

(Højre)klik på billedet for at downloade en højtopløselig version.

muser matroner maend stormpmuseet 2018 web

Storm P., Tegning (u.å.)
© Storm P. Museet