tilbage-til-naturen-top

Forside > Besøg Museet > Udstillinger > Kommende udstillinger

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

Kommende udstillinger

.
Langt, langt borte i skoven - Louis Moes liv og værk

6. oktober 2018 – 21. april 2019

Storm P. Museet har fået en enestående mulighed for at skabe en udstilling dedikeret til den norsk-danske kunstner Louis Moe (1857-1945).

Med udstillingen Langt, langt borte i skoven - Louis Moes liv og værk sætter museet fokus på en kunstner som ikke har fået meget plads i kunsthistorien, trods en bred folkelig popularitet som illustrator af talrige eventyr og ikke mindst som grafisk virtous udi forførende bizarre, mystiske, morbide og erotiske drømmesyn på papir. Det er en stor glæde for museet at kunne præsentere det danske publikum for Moes eventyrlige univers.

Louis Moe er i Danmark mest kendt for sin ekstraordinære evne som billedfortæller og illustrator af børnebøger og eventyr. Han var imidlertid en meget sammensat kunstner. Kun de færreste kender til hans mere dystre symbolistiske værker, som ikke desto mindre udgør en stor del af hans samlede produktion.

Udstillingen opbygges med udgangspunkt i hovedtemaer i Moes kunstneriske univers og viser en bred vifte af Moes værker, fra eventyrillustrationer og børnebøger til symbolistiske raderinger og litografier. En verden af overnaturlige væsner fra mytologien og folketroen, når den mytiske og eventyrlige side af Moes værk udfoldes i udstillingens fire rum.

facebook-logo groen2