pibeprofil

Forside > Storm P. > Forfatter

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

red_dotStorm P.

Print

Storm P. som forfatter

Men så en skønne Dag optraadte en ny Figur i Dramaet - Hr. Günther von Himmelschnitzel - en ung energisk Reporter fra New Yorkerbladet "Hands up". Han skrev under Mærket "Dwergkulinkpusikvistiakulatyrampuliof" - for en Nemheds Skyld, men da dette Mærke virker for monotont ved at gentages for ofte vil jeg kalde ham Olsen i det følgende. Altså Olsen sad en Dag og forsøgte at gennemsave en Bøf i den kendte Restaurant "Saucepletten" i New York - da hans blik pludselig faldt paa Dugen, der foruden forskellige andre pletter ogsaa bar Aftrykket af en nysselig lille Damefod, der så ud som om den i største Hast var forsvundet derfra. Olsen opdagede nu at han sad lige under et Vindue - det regnede nemlig ned i hans hat,...

Storm P.: En usandsynlig Historie, 1927

Storm P.s forfatterskab er vildtvoksende og ganske enestående i dansk litteratur. Ligesom med hans malerkunst havde kritikken i mange år svært ved at se forfatterskabet som litteratur, men var tilbøjelig til at rubricere det i en klasse for sig selv. Siden har Storm P.s forfatterskab fundet vej til nogle litteraturhistorier, og sættes idag - ikke mindst blandt yngre forfattere - meget højt.

Storm P.s succes som forfatter begyndte med udgivelsen af bogen "13 øre - alt i beregnet" i 1915. Bogen indeholder bla. monologen af samme navn, om fulderikken der skylder 13 øre på sit stamværtshus, og derfor vil drukne sig i kalkbrænderihavnen. Han ombestemmer sig da han finder en 5-øre, og går hen for at "betale af". Denne monolog var blevet til i forbindelse med Storms optræden som cabaretkunstner, og det var på den måde Storms sceneoptræden som blev igangsættende for hans forfatterskab.

Du kan læse mere om Storm P's forfatterskab i følgende bøger som også sælges i webshoppen: "Udvalgte historier", "Surrealistiske breve" med forord af Jens Bing, og "Storm P.s Litterære univers" af Kjeld Fugmann.

humor3

Litteratur

Med Storm P. kan du få åbnet dine øjne for, hvordan vi mennesker lever med hinanden. Vi kan komme tæt på gennem Storm Ps klare fortællinger.