tilbage-til-naturen-top

Forside > Besøg Museet > Udstillinger > Egen samling

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

Egen samling

På Storm P. Museet kan du altid møde Storm P., hans verden, malerier og mange tusinde tegninger.

Humorist i nye rammer

I museets egen samling kan du træde helt ind i Storm P.s arbejdsværelse og kigge kunstneren over skulderen. Med iPads kan du gå på opdagelse i værelsets skønne virvar af fantastiske ting og dykke ned i Storm P.s liv, samtid og kunstneriske univers.
Hent vores gratis app Storm P. Guide i AppStore og tag din egen iPad med på museet. Læs mere her »
Går du videre rundt i udstillingen, oplever du en perlerække af Storm P.s malerier og tegninger og mange af hans kendte figurer som Peter og Ping, De 3 små Mænd og Fluerne. Børn kan følge deres eget spor gennem udstillingen med iPods eller Smartphones (dog ikke i perioden okt. 2016 til okt. 2017) eller undersøge de mange tegninger med Storm P. opfindelser. På et stort digitalt bord kan du bladre og rode i museets 33.000 originale Storm P. tegninger og finde dine egne favoritter.
Få en smagsprøve ved at hente vores gratis app Storm P. Arkiv i AppStore. Læs mere her »

Arbejdsværelset

Du møder Storm P.s verden i arbejdsværelset, hvor han sad og arbejdede indtil sin død i 1949. Skrivebordet og staffeliet står, som da han skabte sine sidste tegninger og malerier. Værelset oser af stemning og tidstypisk karakter, og på museet iPads kan du dykke ned i de mange historier og begivenheder fra Storm P.s liv og samtid, som fik så stor betydning for ham og satte dagsordnen for de emner, han gengav i sine dagsaktuelle tegninger og de langt mere sjældne malerier. Der er masser af gode fortællinger, citater, billeder, udklip og viden om Danmarks store humorist. Få f.eks. et indblik i Storms dagbog og se billeder fra hans private fotoalbum. Få historierne om hans alsidige og produktive virke som som bladtegner, kunstmaler, forfatter og skuespiller. Eller historien om hans elskede hunde, især Grog, der opnåede at få sin egen klumme i B.T., og hans elskede bil, Casimir, der endte sine dage i en bombesprængning under 2. Verdenskrig.

Tegningerne

Storm P. var om noget tegner. Hans karakteristiske streg udviklede sig over årene til den vildt fabulerende og mangeartede, hvor han foldede den ud i snart sagt alle retninger. Mest kendt er de mange Peter og Ping historier, de filosofiske fluer og de gakkede opfindelser. Som fast leverandør til BT gennem en årrække leverede han tre daglige tegninger.
Du kan læse mere om Storm P. som bladtegner her »

egensamlingMalerierne

Maleriet begyndte for alvor at optage Storm P. under hans parisiske besøg i 1906, hvor han fik øjnene op for den modernistiske og ekspressionistiske kunst. Paris var på det tidspunkt en levende metropol med bohemiske og avantgardistiske kunstnermiljøer, hvilket var med til at vække hans begejstring for især malerkunsten, men også for kunstnerkabaretten. Scener fra det franske natteliv er et yndet motiv i hans malerier fra denne periode. Modernistiske malere som Edvard Munch, Henri Toulouse-Lautrec og James Ensor var en stærk kilde til inspiration. Men over årene udviklede han sin helt egen karakteristiske stil befolket af vagabonder og andre glade og egensindige eksistenser. Malerierne udgjorde for Storm P. et frirum, hvor han kunne finpudse de universer, han skabte i sine tegninger.

Museet har samlet de udstillede malerier omkring en række temaer, f.eks. Karikatur, Døden, Kvinder, Cirkus og Tilbage til naturen. Som et omfattende supplement til udstillingen kan du på museets iPads dykke længere ned i disse temaer og få sat perspektiv på malerierne.

Samlingen er stor og Storm P. var umådelig produktiv, så det er kun en lille del af samlingen, der er fremme. Vi skifter løbende ud i, hvad vi viser, men vil du være sikker på at se et særligt værk, kan du kontakte museet i forvejen for at høre, om det hænger fremme.

Du kan læse mere om Storm P. som billedkunstner her »

Digitalisering

Vi registrerer løbende vores samling og har indscannet stort set alle værker. Den registrerede del af samlingen kan ses på www.kid.dk. Kun en lille del er indtil videre tilgængelig, men vi arbejder på sagen.

Du kan også se en del af samlingen her »

storm sp

Storm P. og piberne

Storm P. elskede at ryge pibe og havde en samling på 450 piber, hvoraf han røg på en stor del. Et velvalgt udvalg af de mange piber er udstillet i arbejdsværelset og som noget nyt kan du på et digitalt bord bladre gennem en del af samlingen, læse om piberne, se rygetegninger og høre en radioudsendelse, hvor Storm selv fortæller om sine piber.

Storm P. gav gerne gode råd om piberygning:

  • Rens ikke Piben med Sprit, Æter eller andre Kemikalier. Benyt en almindelig Piberenser.
  • Ryg aldrig med Pibehovedet nedad. Det giver skæv Brænding.
  • Er der røget meget på en Pibe, rens den da og lad den hvile ud en Maaned eller to.
  • Piben kan blive en virkelig trofast Ven for Livet.

pibeprofil