tilbage-til-naturen-top

Forside > Besøg Museet > Udstillinger

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

Aktuel udstilling

rk titelmotiv web28. maj 2014 - 4. januar 2015

Skibet Mary er stævnet ind på Storm P. Museet på Frederiksberg sammen med Rasmus Klump, Pingo, Skæg, Pelle og alle de andre venner. Denne sommer og efterår kan man opleve en af dansk tegneseries absolut største succeser både herhjemme og i udlandet. Museet viser alle de bedste af Vilhelm Hansens originaltegninger med den kendte bjørn, når de udstilles for første gang nogensinde. Kom og bliv klog på historierne, personerne, temaerne, og hvorfor serien stadig er så elsket i dag. Fra Marys skibsdæk, over en bjerghule til et flyvende badekar og mor Marys køkken kan man møde det hele.

Fortællingerne rummer eventyr, venskaber og foretagsomhed. Rasmus Klump lever det perfekte børneliv med plads til at være nysgerrig, gå på opdagelse og rejse ud i verden. Rejsen er målet i sig selv, og med fantasien som ledestjerne – og troen på det bedste i alle, man møder – opstår vennernes uforglemmelige eventyr. skibet mary webHvem kan ikke huske tegningerne af de vidunderlige steder og de forskellige figurer, som Klump og vennerne møder - lige fra Nordpolen og Egypten til Futkarl og Dunkedyret?

På udstillingen kan man opleve alt det, både børn og voksne elsker ved Rasmus Klump serien. Man kan studere de gamle originaltegninger, samtidig med at udstillingen udfolder flere af de temaer og tidsbilleder, som tegneren Wilhelm Hansen drog ind i sin tegneserie tilbage i 1950'erne, en tid med koldkrig og knaphed. Tag meget gerne børn med, for på udstillingen kan man opleve, lege, lære, bygge og hygge, som Klump and hans venner. Med inspiration i vennernes opfindsomme byggelyst har kunstnergruppen Bureau Detours med brædder, maling og værktøj opbygget udstillingens scenografi i en legende fortolkning af hele det detaljerede og fantastiske Rasmus Klump univers.

Tag familien under armen, gå på opdagelse i Rasmus Klump universet og fold jeres egen eventyrlyst ud!

Per Sanderhage og Marianne Greve Jacobsen takkes meget for deres uvurdelige hjælp og viden om Rasmus Klump.


Tyk og fed på krigen
Gullaschbaroner i Storm P.s streg

5. september 2014 - 15. februar 2015

Læs mere her »

Udstillingstekster

Klik her for at downloade
udstillingstekster for voksne om Wilhelm Hansen, Rasmus Klump serien og udstillingens temaer.
Eller læs det på issuu.com - klik her

Rasmus Klump på udstilling

Storm P. Museet byder børnehaver, indskolingsklasser og SFO'er indenfor til et besøg i særudstillingen med Rasmus Klump. Vi har tilrettelagt en række opgaver og fortæller hvordan I reserverer plads til besøget - læs mere her »

rk jordenrundt web

facebook-logo groen2

Udstillingens Rasmus Klump univers er skabt i samarbejde med Bureau Detours, der med spændende og overraskende resultater arbejder i et mix af kunst, design, arkitektur og byplanlægning. Læs mere om organisationen her »

 
rasmus m ror web400pix

Rasmus Klump udgives i dag af Egmont Publishing, og udstillingen er muliggjort ved, at Egmont har stillet de originale tegninger til rådighed og bidraget med værdifuld indsigt i seriens historie.

Egmont Publishing kan kontaktes ved Head of Licensing, Michael Benzon,
på telefon 30 34 22 72.
Se mere om Rasmus Klump idag her » eller på Facebook.

"Det har været en sand fornøjelse
at lave udstillingen med Storm P. Museet, som hele tiden har for øje at lave udstillinger på en ny og ander-
ledes måde, hvilket er hensigten med at vise hele Danmarks yndlingsbjørn Rasmus Klump igennem genera-
tioner siden 1951"
                                
Michael Benzon